Copy
View this email in your browser
Milí čtenáři,

vítejte u posledního letošního vydání magazínu FSC ČR Dobré dřevo, který se pravidelně věnuje dřevozpracovatelským tématům a informačnímu servisu pro držitele certifikátu FSC. Doufáme, že vám náš výběr nejnovějších článků ze světa FSC zpříjemní čekání na vánoční svátky.
 
Osmý ročník fotosoutěže FSC ČR je za námi. Tentokrát s novým názvem „Mysli na lesy“, novými kategoriemi a také rekordním počtem zaslaných fotografií. Co se ale rozhodně nezměnilo je kvalita vítězných fotek, které jsou i letos opravdu krásné. Posuďte sami v prvním článku!
 
Pro držitele CoC certifikátů jsme v tomto vydání Dobrého dřeva připravili hned několik důležitých článků. Mezinárodní ústředí FSC aktuálně vydalo revidovanou verzi Standardu pro používání ochranných známek FSC, která upravuje například podobu štítků FSC Mix výrobků. Již brzy se držitelé certifikátů také budou muset začít řídit podle aktualizovaných pravidel pro ochranu práv pracovníků, které jsou součástí nového Standardu FSC pro zpracovatelský řetězec. Kompletní sada pomůcek pro adaptaci na tyto nové dokumenty je ke stažení v příslušných článcích. 
 
Pokud jste si letos ještě nenašli čas na pořízení vánočního stromečku, nejspíše vás potěšíme hned druhým článkem z aktuálního vydání. Vánoční stromečky z FSC lesů jsou totiž letos k sehnání hned na několika místech v Brně a Praze. Pokud vás zajímá, kde přesně si stromeček můžete zakoupit, více informací naleznete v článku.

Příjemné chvíle u Dobrého dřeva a klidné prožití svátků vám přeje,

Tým FSC ČR
Datum vydání: 16.12.2021

FSC ČR vyhlašuje letošní výsledky fotosoutěže „Mysli na lesy“

Organizace FSC ČR dnes zveřejnila vítězné snímky fotografické soutěže „Mysli na lesy“ v roce 2021, jejímž hlavním tématem je přírodě blízké lesní hospodaření a ochrana lesů před negativními dopady klimatické změny.
 
Přečíst celý článek

Kde koupit vánoční stromeček z šetrně obhospodařovaných FSC lesů?

I o letošních svátcích je možné pořídit si domů vánoční stromeček z FSC certifikovaného lesa. K dostání jsou letos v Brně a Praze. Domů si tak zájemci můžou odnést krásný stromeček z opravdového lesa a zároveň tím přispět k jeho zdraví.
Přečíst celý článek

Jak působí klimatická změna na lesy? V Lesarii si to může vyzkoušet každý

Ve vylepšené verzi webové hry Lesaria od FSC ČR si můžou hráči vyzkoušet, jakým způsobem je třeba pečovat v období probíhajících klimatických změn o lesy.
Přečíst celý článek

FSC Furniture Awards 2021 znají své vítěze!

Celkem 12 ocenění obdržely FSC certifikované firmy z nábytkářského sektoru, které se přihlásily do prvního ročníku evropských ocenění FSC Furniture Awards.
Přečíst celý článek

FSC prodloužilo platnost všech koronavirových opatření do poloviny příštího roku

Všechny covidové směrnice organizace FSC zůstávají v platnosti až do 30. června 2021.
Přečíst celý článek

Udržitelnost je pro spotřebitele skoro stejně důležitá jako cena produktu nebo jeho značka, ukázal nový výzkum

Nedávný výzkum odhalil narůstající obavy spotřebitelů z klimatické změny a hrozeb pro biodiverzitu v lesích. Šetrný původ výrobků podle něj představuje pro spotřebitele jeden z nejdůležitějších faktorů při rozhodování, který produkt si zakoupit.
Přečíst celý článek

FSC vydalo průvodce pro implementaci nových pravidel pro ochranu pracovníků

FSC připravilo novou sadu dokumentů, které mají pomoci držitelům certifikátů co nejjednodušeji implementovat požadavky na ochranu pracovníků obsažené v novém CoC standardu.
Přečíst celý článek

FSC vydalo novou verzi standardu pro používání ochranných známek FSC

Organizace FSC vydala na začátku letošního října revidovaný standard pro ochranné známky FSC. Hlavní změny se týkají textu na štítku FSC Mix produktů a produktů z FSC kontrolovaného dřeva.
Přečíst celý článek

FSC vyhrálo cenu za digitální komunikaci se svým netradičním projektem stromového AirBnb

Vítězná kampaň FSC na sociálních sítích zvyšuje povědomí o biodiverzitě ve světových lesích tím, že dává hlas pěti druhům stromů a zvířatům, která v nich přebývají jako hosté v „Tree BnB“ a dávají pobytům v korunách jednotlivých stromů svá upřímná hodnocení.
Přečíst celý článek

FSC v číslech | prosinec 2021

Jako vždy přínášíme na závěr Dobrého dřeva nejnovější čísla týkající se certifikované plochy a množství certifikátů zpracovatelského řetězce v České republice a ve světě.
Přečíst celý článek


Vychází s podporou Ministerstva životního prostředí. Informace nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.

www.mzp.cz

Podporující členové FSC Česká republika:

 
FSC ČR (Fairwood z.s.)
Kounicova 42, Brno 602 00, Česká republika
https://www.czechfsc.cz/
https://myslinalesy.cz
Email: info@czechfsc.cz
Tel: + 420 545 211 383
© 2021 FSC ČR | FSC® F000207
 
Facebook
Instagram
YouTube
Web
Email
Chcete změnit nastavení toho, jaké emaily vám zasíláme?
Upravte si své předvolby nebo si odhlašte odběr od FSC ČR, popř. nás kontaktujte emailem.






This email was sent to <<Emailová adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FSC ČR · Kounicova 42 · Brno 602 00 · Czech Republic

Email Marketing Powered by Mailchimp